Zumba® Fitness

Het ZUMBA ®-programma is een op Latin geïnspireerde dans-fitnesscursus waarin Latijns-Amerikaanse en internationale muziek en dansbewegingen verwerkt, wat zorgt vooor een dynamische, spannende, opzwepende en effectieve fitnesstraining. Tijdens een ZUMBA-les, ook wel ZUMBA Fitness-Party® genoemd, worden snelle en langzame ritmes gecombineerd die de spieren versterken en het lichaam in vorm brengen met behulp van een aerobics/fitness-aanpak die zorgt voor een unieke balans van cardio en spiertraining.

In het ZUMBA-programma zijn een aantal basisprincipes op het gebied van aerobe training, intervaltraining en weerstandstraining gecombineerd voor een maximale caloerieverbranding, allerlei cardiovasculaire voordelen en totale bodytoning. De op cardio gebaseerde dansbewegingen bestaan uit eenvoudige passen die iedereen kan leren. Deze bewegingen zijn onder andere gericht op bodysculpting, waarbij wordt gewerkt aan plekken, zoals de bilspieren, benen, armen, romp, buikspieren en de allerbelangrijkste spier van het lichaam: het hart.

Dansers en niet-dansers hebben de danspassen in een ZUMBA-les in een oogwenk en vrijwel moeiteloos onder de knie. Danservaring is totaal niet nodig.

 

Lesrooster

De lessen vinden plaats op dinsdag van 20.00 - 21.00 uur.

Kom eens een proefles nemen om het fun-gevoel te krijgen.

Instructeur

De lessen worden gegeven door Nelleke van de Pol

  ZIN-Zumba Instructor Network

 

   

--