Pencak Silat

PENCAK SILAT is de zelfverdedigingskunst uit Indonesië, wat inhoudt om niet alleen jezelf maar ook anderen te verdedigen, jezelf te beheersen in moeilijke situaties en om zelfvertrouwen te krijgen. Tevens houdt Pencak Silat een levensleer en levenswijze in welke tijdens de lessen wordt onderricht.

PENCAK SILAT bestaat al eeuwen in Indonesië en is hier in Nederland bekend geworden na de komst van de Indonesische bevolking in de jaren 50. Het is een kunst die vele faciliteiten kent, zoals de vaste patroonloop,trap,stoot technieken maar ook klemmen,grijpen,werpen,duwen. Pencak Silat kan je vergelijken met een soort dans met veel verborgen technieken welke het mooi maakt om naar te kijken, maar wat tevens ook door de snelheid en kracht levensgevaarlijk wordt.

PENCAK SILAT betekent vrij vertaald: Bliksemsnel spel, met goed ontwikkelde, beheerste trap-stoot en overname technieken. Dit wordt door de westerlingen als vecht-zelfverdedigingssport vertaald, terwijl het geen sport is, maar een kunst. De grondbeginselen van Pencak Silat is anatomisch te verdedigen, later leer je omgaan met diverse wapens en kun je daarin specialiseren.

Prim Baboelall verzorgt deze lessen al meer dan 20 jaar als Guru en iedereen kan hieraan deelnemen ( vanaf 5 jaar) 

Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden en kom langs voor een proefles!

--