Onze Atleten:

Theun de Vries:

Gymdocent Theun de Vries, werkzaam bij voortgezet onderwijs Bogerman te Sneek, heeft zijn beroep te danken aan zijn grote passie voor sport. Tot zijn 15e heeft hij fanatiek aan turnen gedaan, daarnaast deed hij aan voetbal en tennis waar hij zich nu ook nog steeds mee bezig houdt. Naast zijn fanatieke sportleven doet hij ook nog aan fitness als onderhoud aan zijn lichaam. Hij vindt het belangrijk om op iedere leeftijd nog fit te zijn. “Als je ouder wordt zal je nog wel je spieren moeten inspannen om niet teveel spierkracht en conditie te verliezen. Hierbij is een regel van topbelang en dat is, bijhouden en discipline tonen. Opgeven kan altijd nog!!!”

“Ik train wel met een plan, weet precies wat ik in de trainingen ervoor heb gedaan, maar luister hierbij altijd naar de reactie van mijn lichaam. En het aller belangrijkste is dat je er plezier aan beleeft.  Duurzaam trainen noem ik dat, zo trainen dat je het je hele leven vol kan houden!"

Als je veel sport is het belangrijk om op je voeding te letten. “Ik probeer zo gezond en vetarm mogelijk te eten, veel fruit, groente, kip, vis, meergranen producten en veel water drinken. Omdat ik altijd in beweging ben, moet ik er vooral op letten dat ik niet te weinig eet.”

De reden dat Theun voor Sportcentrum Prim heeft gekozen is omdat hij door samenwerking tussen het sportcentrum en de school waar hij werkzaam is een positieve ervaring heeft overgehouden. Dit kwam onder andere door het goede contact met Prim en de gemoedelijke sfeer die altijd aanwezig was. Theun beschrijft Sportcentrum Prim als een goed betaalbaar, laagdrempelig en vooral gezellig familiebedrijf. “Er hangt een prettige sfeer, de eigenaar is erg betrokken met zijn klanten en er zijn uitstekende trainingsfaciliteiten.”

 

 

--