Over ons.

mensen moeten bewust de keuze voor mij maken

In september 2012 nam ik met mijn sportschool intrek in een pand aan de Alexanderstraat. Ik ben in Suriname geboren en kwam in 1977 naar Nederland. Sindsdien heb ik mij ontwikkeld tot de man die ik nu ben , een energieke ondernemer met ambities.

Op het moment dat wij in Sneek kwamen te wonen heb ik eigenlijk altijd gesport. Eerst als voetballer en tegelijkertijd op mijn 15e als krijgskunst beoefenaar in Pencak Silat, Sotokan karate, kickboxing en Aikido. Ik heb mij altijd voor gehouden dat ik keihard moest werken als ik iets wil bereiken. Dat is een van de principes die als een rode draad door mijn leven loopt. Hard werken en jezelf ontwikkelen. Op school, maar ook zeker daarna toen ik mijn eigen sportschool ben begonnen. Dat was in een gymzaal van een basis school en al gauw bleek dit te klein te zijn voor mijn lessen. Het oude Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) aan de Obe Postmastraat in Sneek bleek een oplossing voor mijn leden. Maar na 7 jaar moest ik een andere locatie vinden wegens ruimte gebrek Ik zit hier nu op een prima locatie. In de toekomst hoop ik mijn activiteiten uit te breiden om nog meer service te kunnen verlenen.

Ook heb ik een periode in het ziekenhuis in Sneek gewerkt als beveiliger, en het leuke is dat er nog steeds mensen bij mij sporten die ik daar toen heb leren kennen. Hetzelfde maakt hij mee met die scholen met wie hij samen werkt. “zowel leerlingen van het Bogerman als de RSG komen hier sporten. Dat levert soms nieuwe leden op, maar vaak pas later. Leerlingen gaan vaak eerst studeren en komen daarna terug in Sneek. Dan komen er wel eens mensen die zich aanmelden en dan zeggen: ik heb destijds les van u gehad en dat is zo goed bevallen dat ik nu weer hier kom sporten’. Voor mij is dat een blijk van waardering voor de wijze waarop ik mijn beroep uitoefen. Daarna ben ik in 2005 mijn eigen beveiligingsbedrijf begonnen, maar dat staat inmiddels op een laag pitje: “Mijn weekend is mij inmiddels heilig.” In de periode dat het allemaal zo druk was werkte ik vrijwel elke dag.

In mijn loopbaan van zowel school als in het werkveld ben ik mijzelf  blijven ontwikkelen. “ja, ik ben bijvoorbeeld naar het CIOS gegaan om mijn fitvak diploma te behalen om zodoende kennis van zaken te krijgen in  beweging. Ook in Personal trainer en paramedisch begeleider heb ik opleidingen moeten volgen om mijn leden zo goed mogelijk te kunnen helpen.  Vooral de doelgroep ‘ouderen’ heeft mij altijd geïntrigeerd. Mensen die bijvoorbeeld een kunstheup, pacemaker, COPD of mensen  die om wat voor reden dan ook op een iets andere manier begeleid moeten worden. Ik vind dat een hele mooie gedachte. Als zowel maandag- als donderdagochtend heb ik een groep die allemaal om medische redenen aan het sporten zijn. Mensen die voor de eerste komen die leg ik altijd even uit wat we gaan doen en hoe alles werkt. In de keren daarna ben ik vooral aan het bijschaven. Niemand is gelijk en wanneer iemand in een gesprek aangeeft last te hebben gehad van de vorige training dan zorg ik ervoor dat we een schema aanpassen of dat er in proporties word getraind . Overigens zijn er ook mensen die worden doorverwezen van uit de ziekenhuizen en fysiotherapeuten om verder te revalideren.